Yleiset Uutiset

Video: Kurkkaa Pietarsaaren uuteen Kielikylpykouluun

Ihanat, tuoreet ja joustavat tilat, joissa voimme paremmin ottaa huomioon yksittäisten oppilaiden tarpeet oppimisen kannalta. Näin rehtori Kristiina Hellstrand kuvailee uutta Kielikylpykoulua, joka rakennetaan Pietarsaareen.

Pietarsaaren uuden Kielikylpykoulun rakentaminen alkoi maaliskuussa 2019.

Kaupungin verkkosivuilla julkaistussa videossa voidaan tutustua tulevaan kouluun, jolle on ominaista ilmavat tilat ja luonnollinen värivalikoima.

– Tämän päivän ja tulevaisuuden opiskelijoiden odotukset edellyttävät uudenlaista opetusta.

Rakenteen pitäisi säilyä, mutta nyt saamme joustavia huoneistoratkaisuja, jotka mahdollistavat joustavan opetuksen, mikä tarkoittaa, että voimme jopa paremmin ottaa huomioon yksittäisten oppilaiden tarpeet oppimisen kannalta, sanoo Kristiina Hellstrand, Kielikylpykoulun rehtori.

Kielikylpykoulua rakennetaan noin 400:lle oppilaalle, jotka opiskelevat esikoulusta viidenteen luokkaan saakka. Koulu saa kolme rinnakkaisluokkaa, joissa ruotsin- ja suomenkieliset lapset kielikylpevät toisella kotimaisella äidinkieleillä.

Uuden Kielikylpykoulun rakentamisen arvioidaan maksavan 14,6 miljoonaa euroa. Koulu otetaan käyttöön syksyllä 2020.