Yleiset Uutiset

Aito avioliitto ry ei osallistu Educa-messuille

Educa on ensisijaisesti suomalaisten opettajien ja koulutusalalla työskentelevien koulutus- ja verkostoitumistapahtuma. Tärkeintä meille juuri nyt on opetusalan merkittävimmän tapahtuman onnistuminen.

Educa-messujen järjestäjät Messukeskus ja OAJ ovat saaneet valtavasti palautetta ja yhteydenottoja OAJ:n jäsenistöltä, järjestön aktiiveilta ja muilta osallistujilta. Sen perusteella olemme yhdessä OAJ:n kanssa päätyneet peruuttamaan Aito avioliitto ry:n osallistumisen, sillä haluamme kiinnittää huomion tapahtuman kannalta tärkeimpään asiaan eli opetusalan edistämiseen ja laadukkaaseen ohjelmaan.

Opettajan ammattiin ja tapahtuman arvoihin kuuluvat suvaitsevaisuus ja yksilön oikeuksien sekä valinnanvapauden kunnioittaminen. Nämä arvot huomioidaan erityisesti tapahtuman virallisissa ohjelmaosuuksissa ja tapahtuman tarjoamissa puheenvuoroissa. Aito avioliitto ry oli osallistumassa messuille näytteilleasettajana, mutta he eivät olleet missään vaiheessa mukana virallisessa ohjelmasisällössä.

Pohdimme yhdessä OAJ:n kanssa poikkeuksellisen paljon Aito avioliitto ry:n osallistumista jo ennen vuodenvaihdetta. Kävimme Aito avioliitto ry:n kanssa perusteellisen keskustelun tapahtuman luonteesta, arvoista ja osallistumisen ehdoista. Laajan palautteen perusteella ja tapahtuman onnistumisen takaamiseksi päädyttiin nyt tehtyyn ratkaisuun.

Educa-messut järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 25.-26.1.2019.