Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Nimitykset

Xamkin hallitus on nimitetty, puheenjohtajaksi Jyrki Koivikko

medium_jyrki-koivikko_008_jpg

Hallituksen puheenjohtajana aloittaa 1.1.2017 Jyrki Koivikko.

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy:n yhtiökokous valitsi osakeyhtiön hallituksen jäsenet 1.1.2017 alkaen.  Puheenjohtajaksi valittiin Jyrki Koivikko Mikkelistä ja varapuheenjohtajaksi Jussi Lehtinen Kotkasta.

Hallituksen puheenjohtajana aloittava Koivikko on 50-vuotias Mikkelin tuomiokirkkoseurakunnan yhteiskuntasuhteiden kappalainen. Koivikko toimi 2003 – 2012 Ristiinan kirkkoherrana ja siirtyi kuntaliitoksen jälkeen Mikkelin tuomiokirkkoseurakuntaan.

Yhtiökokous päätti osakassopimuksen mukaisesti, että hallitus aloittaa toimintansa 1.1.2017 ja jatkaa toimintaa seuraavat neljä vuotta, eli koko seuraavan kuntavaalikauden. Tästä poikkeuksena ovat henkilöstön ja opiskelijoiden edustajat, joilla on lyhyempi toimikausi.

Hallituksen kokoonpano

  • Puheenjohtaja Jyrki Koivikko, Mikkeli
  • Varapuheenjohtaja Jussi Lehtinen, Kotka
  • Anja Eerola, Kotka
  • Kirsi Torikka, Savonlinna
  • Kimmo Jokiranta, Kouvola
  • Pirkko Rahikainen, Mikkeli
  • Henkilöstön edustaja Jarmo Tuunanen
  • Opiskelijoiden edustaja Santeri Roivas

Hallitus edustaa laaja-alaisesti yhteiskuntaelämän ja ammattikorkeakoulun tehtäviin liittyvää asiantuntemusta ja sen jäsenillä on monipuolista työ- ja elinkeinoelämän käytännön kokemusta ja tuntemusta. Yksi jäsen on valittu ammattikorkeakoulun henkilöstön ja yksi opiskelijoiden keskuudesta.