Oulun yliopisto

Oulun yliopiston 58. lukuvuosi alkaa 22.8. – Future Factory aktivoi uudet opiskelijat opintojen alkuun

12669551_961166910604559_3944416950268977845_n

Oulun yliopiston 58. lukuvuosi avataan elokuun lopussa tapahtumien sarjalla. Valtaosa uusista opiskelijoista aloittaa lukuvuoden 2016–2017 maanantaina 22.8. alkavalla orientaatioviikolla, jonka varrelle on koottu useita tapahtumia. Avajaisjuhlaa vietetään 29.8.

Orientaatioviikon uutuus on kolmipäiväinen Future Factory -työpaja, jossa opintonsa aloittavat opiskelijat ideoivat yhdessä ratkaisuja ajankohtaisiin globaaleihin haasteisiin. Työpajaan osallistuu noin 1200 uutta opiskelijaa lähes kaikista tiedekunnista.

Työpajan tarkoituksena on tarjota opiskelijoille toiminnallinen alkusysäys opintoihin ja uudenlaisia työskentelymenetelmiä tulevia opintoja varten.

Työpaja perustuu koulutusrehtori Helka-Liisa Hentilän ideaan, ja sen toteutus on ensimmäinen laatuaan.

”Orientaatioviikolla opiskelijat saavat ensivaikutelman siitä, mitä opiskelu monialaisessa ja kansainvälisessä tiedeyliopistossa on. Hyvä opintojen käynnistyminen ennustaa sujuvaa opiskelua jatkossakin. Haluamme, että opiskelijoilla on aktiivinen rooli heti alusta alkaen ja että he eivät jää passiiviseen kuuntelijan rooliin”, Helka-Liisa Hentilä kertoo.

Innostavan alun tarkoituksena on myös ryhmäyttää ja sitouttaa opiskelijoita. Työskentely perustuu opiskelijakeskeiseen oppimiseen, edellyttää omatoimisuutta ja kasvattaa digitaalista pätevyyttä. Samalla opiskelijat harjoittelevat tulevaisuuden työelämätaitoja, kuten ratkaisukeskeistä orientaatiota ja yhteistyötaitoja.

Hentilä toivoo työpajan tuotoksilta ennakkoluulottomuutta ja uusia ideoita. Yliopistoyhteisö palkitsee parhaat ratkaisut.

Future Factory -työpaja on osa Oulun yliopiston DIGIT-strategiahanketta, ja se toteutetaan yhteistyössä Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran kanssa. Sitra julkaisee vuosittain trendilistauksen, jossa se hahmottelee suomalaisten elämään vaikuttavia ajankohtaisia muutosilmiöitä, megatrendejä. Vuoden 2016 megatrendeiksi Sitra on nostanut teknologian, globaalin keskinäisriippuvuuden ja kestävyyskriisin.

Lukuvuosi avataan tapahtumien sarjalla

Opiskelijoiden lukuvuoden avaus tapahtuu kaupungin keskustassa Rotuaari GET TOGETHER! -tapahtumassa maanantaina 22.8. klo 14 alkaen. Tapahtumassa uudet opiskelijat toivotetaan tervetulleiksi yliopistoon. Avauksessa ovat mukana yliopiston, ylioppilaskunnan ja kaupungin edustajat. Tapahtuman aikana avataan opiskelijoille tarkoitettu Näen, koen, elän Oulun -valokuvauskilpailu.

Yliopiston ja yhteistyökumppaneiden palveluja esitellään Linnanmaalla tiistaina 23.8. News´ day – palvelut tutuksi -tapahtumassa on esillä opiskelijoille tarkoitettuja palveluja IT-palveluista terveydenhuoltoon.

Avajaisten pääjuhla pidetään maanantaina 29.8.2016 klo 15.15 yliopiston Saalastinsalissa.

Ylioppilaskunnan avajaistapahtuma Vulcanalia järjestetään 7.9. Päivä alkaa järjestömessuilla, jolloin Linnanmaan kampus täyttyy erilaisten järjestöjen ja yritysten esittelypisteistä. Vulcanalia-päivä huipentuu iltajuhlaan Ouluhallissa klo 19.00.

http://www.oulu.fi/futurefactory/