Lahden ammattikorkeakoulu

Lahden ammattikorkeakoulu: Nuorille tarjotaan avoimen AMK:n opintoja maksutta

12790919_1086669258042378_2729723810263691792_n

Lahden ammattikorkeakoulun avoin AMK tarjoaa opintoja maksutta alle 25-vuotiaille lukiolaisille ja ammatillisen oppilaitoksen opiskelijoille. Normaalisti yhden opintojakson hinta vaihtelee laajuudestaan riippuen 45 – 75 euron välillä.

– Haluamme kannustaa toisen asteen opiskelijoita tutustumaan korkeakouluopiskeluun ja kokeilemaan, mikä ala tuntuu siltä omimmalta. Jos on yhtään epävarma siitä, mitä haluaa tehdä isona, kannattaa ilmoittautua avoimen ammattikorkeakoulun tai avoimen yliopiston kursseille ja etsiä sitä kautta omaa polkuaan, sanoo koulutuskoordinaattori Päivi Kuosmanen Lahden ammattikorkeakoulusta.

– Avoin ammattikorkeakoulu on hyvä vaihtoehto myös välivuoden viettäjille, joilla tähtäin on ammattikorkeakouluopinnoissa, mutta tutkinto-opiskelupaikka toistaiseksi saamatta.

Avoin ammattikorkeakoulu ei ole konseptina ehkä vielä yhtä tuttu kuin perinteikkäämpi avoin yliopisto, mutta perusperiaate on sama. Avoimen AMK:n opinnot ovat kaikille avoimia ikään ja pohjakoulutukseen katsomatta ja ne noudattavat ammattikorkeakoulun opetussuunnitelmia.

Lahden ammattikorkeakoulun avoimessa AMK:ssa on tarjolla opintoja liiketalouden, media-alan, muotoilun ja tekniikan aloilta sekä sosiaali- ja terveysalalta.

– Aika moni opiskelijoistamme haluaa kehittää ammatillista osaamistaan tai tähdätä tutkinto-opiskelijaksi polkuopintojen kautta, mutta kyllä meillä voi tutustumis- ja harrastusmielessäkin opiskella. Tarjolla on niin yksittäisiä opintojaksoja kuin laajoja kokonaisuuksia, vinkkaa Kuosmanen.

Ilmoittautuminen avoimen AMK:n syksyn opintoihin on paraikaa käynnissä. Lahden ammattikorkeakoulu ja Lahden Yliopistokampus järjestävät ti 16.8. klo 15-18 FellmanniCampuksella yhteisen infotilaisuuden Lahden seudun avoimista korkeakouluopinnoista.

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijatarinat