Tampereen Kaupunki

Tredussa aloittaa noin 2400 ja Tampereen kaupungin päivälukioissa noin 1000 uutta opiskelijaa

500px-Tampere.vaakuna.svg

Tredussa aloittaa opintonsa noin 2400 uutta opiskelijaa. Tänä vuonna määrällisesti eniten hakijoita oli liiketalouteen ja sosiaali- ja terveysalalle. Kaikkiaan Tredun kahdessakymmenessä eri toimipisteessä opiskelee alkavana lukuvuonna yhteensä noin 7000 nuorta ja 8000 aikuista. Tampereen kaupungin ylläpitämissä Hatanpään lukiossa, Sammon keskuslukiossa , Klassillisessa lukiossa, Lyseon lukiossa, Tammerkosken lukiossa, Teknillisessä lukiossa aloittaa noin 1000 uutta opiskelijaa. Vuosittain kaupungin ylläpitämään lukiokoulutukseen osallistuu yhteensä noin 4300 opiskelijaa.

Lukion aloittavat ryhtyvät opiskelemaan uuden opetussuunnitelman mukaan. Opetussuunnitelmauudistukseen liittyen Klassillinen lukio ja Teknillinen lukio osallistuvat Opetus- ja kulttuuriministeriön käynnistämään tuntijakokokeiluun sekä Sammon keskuslukio ja Teknillinen lukio Opetushallituksen koordinoimaan kehittäjälukioverkostoon. Sähköiset ylioppilaskirjoitukset alkavat vaiheittain, ja syksyn tutkinnossa suoritetaan filosofian, maantieteen ja saksan kokeet sähköisesti. Pian koulutyön alkamisen jälkeen valmistuu Klassillisen lukion peruskorjauksen viimeinen vaihe, kun vanhan ja uuden puolen välinen yhdyskäytävä valmistuu.

Ammattilukio kiinnostaa edelleen
Lukiokoulutuksen ja ammattikoulutuksen yhdistää tänä vuonna 260 uutta opiskelijaa ja kaikkiaan 700 opiskelijaa ahkeroi ammattilukiossa. Valinnoistaan riippuen opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa kolmen tai neljän vuoden aikana koko lukio, ylioppilastutkinto ja ammatillinen perustutkinto. Ammattilukio-opinnot järjestetään yhteistyössä lukiokoulutuksen, seutukunnan lukioiden ja Tampereen seudun ammattiopiston kanssa. Aikuislukiossa on oppivelvollisuusiän ylittäneillä mahdollisuus suorittaa loppuun perusopetuksen oppimäärä.

TreduNavi -hakupalvelun kautta ehtii vielä opintoihin
TreduNavi hakupalvelun kautta on vielä mahdollista hakeutua syksyllä alkaviin ammatillisiin opintoihin. TreduNavista saa tietoa eri koulutusvaihtoehdoista, neuvontaa sekä yksilöllistä tukea ja ohjausta. TreduNavi palvelee maanantaisin, keskiviikkoisin – perjantaisin klo 9 -15 ja tiistaisin klo 9 -17 käyntiosoitteessa Sammonkatu 45 (sivurakennus) ja puhelimitse: 040 170 5649 sekä verkossa: tredu.hakutoimisto@tampere.fi ja chatissä: www.tredu.fi/nuorten koulutus .